Fuziuni si achizitii ale marilor companii agricole in 2014

In primul semestru al anului 2014 s-a desfasurat o activitate relativ intensa pe piata mondiala, privind fuziunile si achizitiile intre marile companii din domeniu agro-chimic: Du Pont, BASF, Dow Agro Sciences, Syngenta, Arysta, Makthesim, etc.

Astfel, in incercarea de a obtine avantaj competitiv, acestea au achizitionat diferite companii sau patente, au incheiat diverse parteneriate cu companii sau universitati, sau au cumparat cumpanii noi, din alte domenii.

Dow Agro Sciences

Subsidiara AgroFresh a Dow AgroSciences a anuntat incheierea unui parteneriat cu compania Van Amerongen CA-Technology, un lider international in domeniul echipamentelor cu atmosfera modificata pentru a crea o noua tehnologie, ce va veni in ajutorul cultivatorilor prin oferirea solutiei de pastrarea fructelor si legumelor un timp mai indelungat pe raft, in anumite conditii.

BASF

Compania BASF a lansat un nou parteneriat cu Universitatea Unicamp din Brazilia, formand agentia Inova, agentie ce are ca scop dezvoltarea de noi produse privind protectia plantelor. Durata contractului, conform comunicatului de presa oferit de companie este de 5 ani.

BayerCropScience 

Compania Bayer a avut o activitate intensa in piata de achizitii si parteneriate. In prima parte a anului, Bayer a achizitionat compania Argentiniana cu statie de tratament samanta – BiAgro Group. De asemenea, tot atunci, Bayer si subsidiara din Franta a Cellectis Plant Science au pus baza a doua noi acorduri privind editarea genelor in plante.

Printre alte companii cu care Bayer a incheiat tratate de colaborare se numara: GreenLight Biosciences (SUA)  si Embrapa (Brazilia).

Du Pont

Compania Du Pont a semnat un acord de colaborare cu organizatia americana de caritate Two Blades, pentru a identifica genele ce ofera rezistenta la Phakopsora pachyrhizi, la cultura de soia.

Monsanto

Compania Monsanto a semnat un acord cu compania farmaceutica Tekmira, pentru a putea folosi tehnologia RNAi, detinuta de Tekmira, la crearea de noi produse pentru protectia plantelor. De asemenea, Monsanto a primit acordul Braziliei privind vanzarea catre BayerCropScience Brazilia a varietatilor de soia modificate genetic.

Syngenta

Compania Syngenta a achizitionat compania italiana producatoare de seminte de grau Societa Proddutori Sementi.  De asemenea, Syngenta a semnat si un acord cu compania distribuitoare din Statele Unite – Gavilon Grain, pentru a oferi fermierilor porumbul modificat genetic al companiei Syngenta, cu rezistenta la insecte, denumit Agrisure Duracade, cu conditia sa existe piata pentru cumpararea a acestuia.

Tot in acest an, Syngenta a achizitionat genele salatei produse de compania specializata in producerea salatei – Eagle Research and Development US.

Asadar, probabil in urmatorii 2 ani, Syngenta va pregati varietati puternice de seminte de salata, cu care vor penetra piata din Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>