Schimbari pe piata semintelor profesionale de legume

Sezonul 2014-2015 se anunta unul plin de noutati pentru piata de seminte profesionale de legume. Marii jucatori achizitioneaza companii mici sau inoveaza, dezvoltand branduri noi, cu ambalaje noi, lucru ce poate crea o usoara confuzie intre cultivatorii profesionisti.

1. Zeraim Gedera nu mai exista

Da, compania si-a pastrat structura standard, modul de organizare, personalul si facilitatile de cercetare, dar, ca brand, Zeraim Gedera a disparut de pe piata. Compania din Israel a fost achizitionata de Syngenta si, inca de la inceputul anului 2014, hibrizii distribuiti in Romania sub sigla Zeraim Gedera, in plicuri bleu deschis, cu margini argintii, au fost distribuiti sub plicul clasic, cu logo-ul companiei Syngenta.

Astfel, semintele de tomate Tolin F1, Lady Rosa F1, Mercedes F1, etc. se pot gasi acum, pe piata din Romania, numai in plicuri cu logo-ul firmei Syngenta.

De altfel, compania Syngenta a achiztionat in trecut si compania Daehnfeldt, cu care s-a intamplat acelasi lucru. Semintele de varza Pruktor F1 si Gloria F1 se regasesc acum numai sub logo-ul Syngenta.

 

2. Nunhems schimba ambalajele

Nunhems, divizia de producere a semintelor profesionale de legume din cadrul Bayer Crop Science a anuntat ca, odata cu sfarsitul anului 2014, vor schimba noile pachete de seminte de legume si logo-ul acestora, integrand practic logo-ul vechi Nunhems in sistemul de logo-uri Bayer Crop Science.

Asadar, noile pachete de seminte de legume Nunhems nu mai sunt albe, ca in trecut, ci portocalii, asa cum reiese si din imaginea de mai jos:

 

Noile ambalaje de seminte Nunhems

Seminte de legume Nunhems

 

3.  Limagrain unifica, si lanseaza un nou brand

Companiile producatoare de seminte de legume Hazera Genetics si Nickerson Zwaan detinute de gigantul Limagrain, se unifica, creand un nou brand, numit Hazera Seeds, sub care se vor regasi atat varietatile Hazera Genetics, cat si varietatile Nickerson Zwaan.

Companiile lucrau deja impreuna inca din 2008, impartind aceleasi centre de productie, aceleasi tehnici de marketing si aceeasi distribuitori in tarile din toata lumea.

Mutarea este asadar una logica, ingloband toate produsele diviziei Hazera Genetics-Nickerson Zwaan sub un singur nume Hazera Seeds.

Seminte de legume de la Hazera

Noul logo Hazera Seeds

 

Cu aceasta mutare, Hazera Seeds urca niste pozitii in clasamentul modial al producatorilor de seminte profesionale de legume. Compania Hazera activeaza pe piata producerii de seminte de legume de 70 de ani, fiind unul dintre principalii furnizori de seminte, dar si unul dintre cei mai inovatori. Spre exemplu, compania Hazera este cea care a brevetat gena LSL la tomate.

Noile plicuri de seminte de legume Hazera

Noile plicuri de seminte de legume Hazera

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>