Ce varza se cultiva la Milisauti?

Printre favoritii pietei cultivatorilor de varza din Milisauti si zonele adiacente, putem enumera: Sarmash F1, Sarmalin F1, Beverly Hills F1, Autumn Queen F1 si, nu in ultimul rand, varza pe care o cauta toti, Gunma F1, hibridul de la Bejo fiind preverat de toti cultivatorii datorita capacitatii sale de murare, si frunzei foarte subtiri.

Varza Gunma F1 este practic o varza turtita, cu o perioada de vegetatie de aproximativ 75 de zile, cu rezistenta foarte buna la crapare. Frunzele sunt foarte subtiri, hibridul fiind incadrat de catre producatorul Bejo Olanda la tipul “coolwrap”, adica o varza usor de impletit, usor de infasurat, datorita si a nervurilor, subtiri, foarte elastice si foarte putin proeminente.

Varza Gunma F1 atinge o greutate medie a capatanii de 2,5 – 3 kg si prezinta o foarte buna rezistenta la Fusarium. Se recomanda o densitate de 40.000 de seminte/hectar.

Seminte de varza pentru murat

Seminte de varza pentru murat Gunma F1 – poza facuta la sediul Bejo Zaden, Olanda

seminte-varza-gunma-f1

Seminte de varza Gunma F1, cultura de test la sediul Bejo Zaden, in Olanda

In cazul in care te-ai hotarat sa comanzi seminte de varza Gunma F1, trebuie sa stii ca, in ultimii ani, datorita cererii mare de samanta, raportat la cantitatea foarte mica de samanta de varza Gunma F1, disponibila pentru Romania, acest hibrid se aduce numai la comanda, in perioada noiembrie – decembrie cantitatile aduse fiind foarte mici, se vinde in ziua in care soseste.

Sunt anume stiri ce vin din parte Bejo, conform carora, datorita modului greoi de producere, este foarte posibil, ca hibridul de varza Gunma, sa fie inlocuit in anul urmator cu hibridul de varza Tamarindo F1, tot din gama Bejo Zaden.

One thought on “Ce varza se cultiva la Milisauti?

  1. poza facuta la cultura de test nu ma convinge deloc,daca asa arata o cultura de test cu atatea frunze uscate in jurul capatanii si nuanta rosiatica la frunzele ce acopera capatana,ma gandesc cum ar arata la un producator simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>